Τηλ: +86 755 2357 1734

Οχλος: +86 189 2287 9832

Ταχυδρομείο:

Αίτημα προσφοράς
Blogs/ειδήσεις

Αρχική - Σχετικά με εμάς - Blogs/ειδήσεις - Πώς να επιλέξετε και να καθορίσετε υλικά πλαστικής ρητίνης για το έργο του προϊόντος χύτευσης πλαστικού;

Πώς να επιλέξετε και να καθορίσετε υλικά πλαστικής ρητίνης για το έργο του προϊόντος χύτευσης πλαστικού;

03. 01, 2022

Στη σημερινή αγορά, υπάρχουν τόνοι υλικού για να επιλέξει ο πελάτης. Ως εκ τούτου, η διαδικασία επιλογής υλικών ρητίνης χύτευσης με έγχυση πλαστικού είναι πολύ προκλητική στην αρχή. Στην Best Times mould & plastic products technology Ltd., γνωρίζουμε καλά ότι κάθε υλικό πλαστικής ρητίνης έχει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του, επομένως συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας για να επιλέξουμε τα κατάλληλα υλικά για τα έργα παραγωγής τους.


Τα παρακάτω είναι μερικά από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά ρητίνης:


ABS

Το ABS (ακρυλονιτρίλιο-βουταδιένιο-στυρόλιο) χρησιμοποιείται ευρύτερα σε διάφορες βιομηχανίες από την αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι την κατασκευή αγωγών λόγω της πιο αξιοσημείωτης δύναμης κρούσης και της μηχανικής αντοχής του. Η μεταλλική επίστρωση προσαρμόζεται πιο εύκολα στο ABS, επομένως αυτό το υλικό είναι πολύ κατάλληλο για την παραγωγή τηλεφώνου, κεφαλής ντους και προϊόντων χειρισμού. Ωστόσο, αυτό το υλικό δεν είναι πολύ ανθεκτικό στα χημικά, επομένως είναι προτιμότερο να μην το χρησιμοποιείτε σε εφαρμογές που απαιτούν ηλεκτρική μόνωση ή αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.


Ακετάλη/POM

Το POM, γνωστό και ως Acetal, διαθέτει εξαιρετική επιφανειακή λιπαντικότητα, αντοχή σε ερπυσμό (μνήμη) και χημικούς διαλύτες. Είναι ιδανικό υλικό για εφαρμογές στις βιομηχανίες τροφίμων, ποτών, μηχανικών, αυτοκινήτων και οικιακής βιομηχανίας. Συνήθως επιλέγουμε αυτή τη ρητίνη για την κατασκευή εξαρτημάτων παιχνιδιού, καθώς και γραναζιών και ρουλεμάν. Επιπλέον, χρησιμοποιείται συχνά στην παραγωγή προϊόντων αυτοκινήτου και οικιακής χρήσης. Ωστόσο, δεν είναι καλή επιλογή για εφαρμογές σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας.


Πολυπροπυλένιο

Το πολυπροπυλένιο, κοινώς γνωστό ως PP, είναι γνωστό για την ευελιξία του στη συσκευασία, τη διαχείριση και επεξεργασία υγρών, τα προϊόντα οικιακής χρήσης και ορισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Αν και το πολυπροπυλένιο είναι ένα είδος εύφλεκτου υλικού και ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία, εξακολουθεί να έχει καλή χημική αντίσταση και ηλεκτρική αντίσταση. Οι περισσότερες ποιότητες PP είναι εύφλεκτες και επιρρεπείς στην αποικοδόμηση από την υπεριώδη ακτινοβολία.


HIPS

Το HIPS, συντομογραφία για το πολυστυρένιο υψηλής πρόσκρουσης, είναι ένα σκληρό υλικό με απόδοση κόστους απόδοσης χαμηλού κόστους και προσαρμόσιμη επιφάνεια. Αυτό το υλικό είναι εύκολο να εκτυπωθεί, να κολληθεί, να κολληθεί και να διακοσμηθεί και είναι πιο συνηθισμένο στις βιομηχανίες επιχειρήσεων, οθόνης, εκτύπωσης, γραφικών και πρωτοτύπων. Αν και είναι εύφλεκτο, υπάρχουν στην αγορά ποικιλίες επιβραδυντικές φλόγας.


LDPE

Το LDPE, δηλαδή το Πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας, είναι η έκδοση του πολυαιθυλενίου με την υψηλότερη ευελιξία. Έχει ισχυρές αντοχές στην υγρασία και υψηλή αντοχή σε κρούση. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται συνήθως στην παραγωγή πολλών καταναλωτικών αγαθών, οικιακών ειδών, καθώς και ιατρικών προμηθειών και καλωδίων. Ωστόσο, αυτό το υλικό είναι δύσκολο να συγκολληθεί, επομένως είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιείτε σε ακραίες καιρικές συνθήκες ή υψηλές θερμοκρασίες.


Βασικά ζητήματα για την επιλογή υλικών ρητίνης:

Λάβετε υπόψη τις ακόλουθες μεταβλητές όταν επιλέγετε ένα υλικό ρητίνης για το έργο παραγωγής σας:

· Αντοχή σε κρούση ‿Κάποια πλαστικά προϊόντα απαιτούν μεγαλύτερη αντοχή βάσης από τα υπόλοιπα, επομένως η αντοχή σε κρούση IZOD ενός υλικού ρητίνης θα πρέπει να αποφασιστεί πριν ξεκινήσετε το καλούπι.

· Αντοχή σε εφελκυσμό ‿Συνήθως χρησιμοποιούμε την τελική εφελκυστική ή την τελική αντοχή για να μετρήσουμε την αντίσταση τάσης μιας ρητίνης και την ικανότητά της να αντέχει ένα ορισμένο φορτίο.

· Μέτρο κάμψης ‿πόσο ένα υλικό μπορεί να λυγίσει χωρίς να καταστραφεί και μπορεί να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.

· Αντίσταση στη θερμότητα ‿Μερικά πλαστικά προϊόντα που απαιτούν μόνωση ή ανοχή για ένα σχετικά μεγαλύτερο εύρος συνθηκών θερμοκρασίας, η αντίσταση στη θερμότητα είναι πολύ σημαντική.

· Απορρόφηση νερού ‿πόσο νερό απορροφάται από ένα υλικό μετά από 24 ώρες βύθισης, συνήθως μετρούμενο σε ποσοστό.


Επιλογή υλικών ρητίνης για το έργο σας


Εάν επιλέξετε το καταλληλότερο υλικό ρητίνης πριν ξεκινήσετε το καλούπι, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρόνο και κόστος, αλλά θα εξασφαλίσετε και την παραγωγή σας με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο απόδοσης και δυνατότητας κατασκευής. Για να διασφαλίσετε την ιδανική επιλογή υλικού ρητίνης, σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε μια εξειδικευμένη εταιρία χύτευσης πλαστικού με έγχυση (Best times mould & plastic products technology Ltd.)


Πώς να επιλέξετε