Τηλ: +86 755 2357 1734

Οχλος: +86 189 2287 9832

Ταχυδρομείο:

Αίτημα προσφοράς
Blogs/ειδήσεις

Αρχική - Σχετικά με εμάς - Blogs/ειδήσεις - Τεχνογνωσία συστήματος Hot runner για πλαστικό καλούπι έγχυσης

Τεχνογνωσία συστήματος Hot runner για πλαστικό καλούπι έγχυσης

03. 08, 2022

Γιατί χρειαζόμαστε σύστημα hot runner για καλούπι έγχυσης πλαστικού;

Ο ψυχρός δρομέας ενός καλουπιού αναφέρεται στο τμήμα μεταξύ της κοιλότητας του καλουπιού και της πύλης. Το λιωμένο πλαστικό διατηρεί τη ρευστότητά του μέσα στον δρομέα λόγω της πίεσης έγχυσης και της δικής του θερμότητας. Ωστόσο, ως μέρος του υλικού καλουπώματος, ο δρομέας δεν είναι οποιοδήποτε μέρος του προϊόντος. Ως αποτέλεσμα, όταν σχεδιάζουμε ένα καλούπι, πρέπει να λάβουμε υπόψη όχι μόνο το γέμισμα, αλλά και την παραγωγή εξοικονόμησης υλικού, μειώνοντας ή μειώνοντας το μέγεθος του δρομέα. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο για εμάς να έχουμε και τα δύο μέσω ψυχρού δρομέα. αλλά το σύστημα ζεστού δρομέα μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.


Τύποι & Εφαρμογές Hot Runners:

Όταν χρησιμοποιείτε το hot runner, η σωστή επιλογή του τύπου πύλης είναι πολύ σημαντική, επειδή ο τύπος πύλης καθορίζει άμεσα την επιλογή των εξαρτημάτων hot runner καθώς και την κατασκευή και το σχεδιασμό καλουπιών. Ως εκ τούτου, ο θερμός δρομέας μπορεί να ταξινομηθεί σε 3 τύπους με βάση τον τύπο πύλης, δηλαδή (1) σύστημα θερμού δρομέα με καυτή άκρη, (2) σύστημα θερμού δρομέα πύλης ψεκασμού και (3) σύστημα θερμού δρομέα πύλης βαλβίδας.


Hot Tip Hot Runner

Είναι το πιο ευρέως εφαρμοσμένο hot runner, αφού κάθε προμηθευτής hot runner παρέχει αυτό το σύστημα. Αν και τα συστήματα διαφορετικών προμηθευτών διαθέτουν διαφορετικά ακροφύσια και ένθετα ακροφυσίων διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ο οποίος είναι ακριβώς η ρύθμιση και ο έλεγχος της θερμοκρασίας καλουπώματος στην πύλη μέσω μιας μεθόδου που συνδυάζει το ένθετο ζεστό άκρο στο μπροστινό μέρος του ακροφύσιο με το σύστημα ψύξης. Κάθε εταιρεία hot runner έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην Ε&Α του hot tip.


Το σύστημα hot tip runner μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλειονότητα των πλαστικών υλικών χύτευσης, όπως PP, PE, PS, LCP, PA, PET, PBT, PEEK, POM, PEI, PMMA, ABS,PVC, PC, PSU και TPU , κ.λπ. Γενικά, η πύλη hot tip χρησιμοποιείται για την παραγωγή ανταλλακτικών μεσαίου και μικρού μεγέθους, π.χ. κατάλληλο για παραγωγή macro εξαρτημάτων. Η διάμετρος τομής της πύλης είναι συνήθως μεταξύ 0,5 mm και 2,0 mm.


Sprue Gating Hot Runner

Στον θερμό δρομέα της πύλης ψεκασμού, το λιωμένο πλαστικό εισέρχεται στην κοιλότητα του καλουπιού μέσω του ανοιχτού σωλήνα. Η απώλεια πίεσης ροής τήγματος στην περιοχή της πύλης είναι πολύ μικρή. Το σύστημα θερμού δρομέα πύλης sprue είναι πιο κατάλληλο για την παραγωγή ανταλλακτικών μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. το σημάδι της πύλης θα είναι πιο ορατό λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους. Έτσι, το σύστημα θερμού δρομέα πύλης sprue εφαρμόζεται συνήθως σε εσωτερικά προϊόντα ή εξαρτήματα που δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις στην εμφάνιση σημαδιών πύλης. Επίσης, η πύλη ψεκασμού χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με τον κρύο δρομέα, δηλαδή παίρνοντας το ακροφύσιο ψεκασμού ως κύριο δρομέα και σπρέι, και σχεδιάζοντας την πύλη ψεκασμού κατά μήκος του ψυχρού δρομέα. Στην εφαρμογή, η αυλόπορτα μπορεί να γίνει μεγαλύτερη για ομαλή ροή, επειδή τα σημάδια της πύλης στον κρύο δρομέα δεν είναι σημαντικά.


Θερμός δρομέας πύλης βαλβίδων

Ο θερμός δρομέας πύλης βαλβίδας είναι ένα άλλο σύστημα θερμού δρομέα που παρέχεται από παγκόσμιες κύριες εταιρείες θερμών δρομέων. Μέσω του ελεγκτή πείρου βαλβίδας, αυτό το σύστημα βελόνας ανοίγει ή κλείνει μηχανικά την πύλη στον προκαθορισμένο χρόνο. Αυτός ο τύπος hot runner διαθέτει τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων 2 συστημάτων (Hot Tip Hot Runner & Sprue Gating Hot Runner), όπως χειροκίνητο έλεγχο του χρόνου ανοίγματος/κλεισίματος της πύλης, επιτρέποντας ένα ομαλό και γυαλιστερό σημάδι πύλης και επέκταση της εφαρμογής hot runner.

(Best times mould & plastic products technology Ltd.)


Τεχνογνωσία συστήματος Hot runner για πλαστικό καλούπι έγχυσης


Τεχνογνωσία συστήματος Hot runner για πλαστικό καλούπι έγχυσης