Τηλ: +86 755 2357 1734

Οχλος: +86 189 2287 9832

Ταχυδρομείο:

Αίτημα προσφοράς
Τεχνικό κέντρο

Αρχική - Διαχείριση έργου - Τεχνικό κέντρο - Τι είναι το πλαστικό καλούπι έγχυσης;

Τι είναι το πλαστικό καλούπι έγχυσης;

03. 09, 2022

Το καλούπι έγχυσης είναι το εργαλείο για τη διαμόρφωση του πλαστικού σε σχεδιασμένο σχήμα και μέτρηση, κάνει τη μαζική παραγωγή στην εποχή μας πολύ πιο οικονομική και αποτελεσματική, ονομάστηκε η μητέρα της βιομηχανίας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς οι απλοί άνθρωποι αντέξουν οικονομικά ένα αυτοκίνητο εάν τα εξαρτήματα κατασκευάζονται με γυμνό χέρι. Κοιτάξτε γύρω σας όπου κι αν βρίσκεστε τώρα, βλέπετε πολλά πράγματα κατασκευασμένα από πλαστικό. Όλα βγαίνουν από καλούπια έγχυσης.

Βασικά, τα καλούπια αποτελούνται από 2 κύρια μέρη: την κοιλότητα και τον πυρήνα, η πλευρά της κοιλότητας αποτελεί την κύρια εξωτερική επιφάνεια, η πλευρά του πυρήνα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του χυτευμένου μέρους , κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας καλουπώματος. ο πυρήνας και η κοιλότητα θα διαχωριστούν έτσι ώστε το τμήμα να μπορεί να αφαιρεθεί. Ιδανικά το εξάρτημα μπορεί να διαμορφωθεί απευθείας από την κοιλότητα και τον πυρήνα. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, εκτός από την κοιλότητα και τον πυρήνα, απαιτεί πολύπλοκους μηχανισμούς όταν ο χυτευμένος αντικειμενικός στόχος είναι περίπλοκος, κυρίως επειδή τα μέρη δεν μπορούν να απελευθερωθούν εντελώς από 2 κατευθύνσεις, ονομαζόταν undercut, το οποίο δεν μπορεί να απελευθερωθεί από το ο πυρήνας και η κοιλότητα απευθείας, υπάρχουν ανυψωτές και ολισθητήρες, μια σειρά μηχανισμών έχουν σχεδιαστεί για να απελευθερώνουν τις υποδοχές, επομένως οποιαδήποτε επιτυχία του καλουπιού έγχυσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχεδιασμό.

Το καλούπι έγχυσης είναι ένα εργαλείο ακριβείας και επίσης πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό για να αντέχει χιλιάδες κύκλους χύτευσης υψηλής πίεσης, επομένως το υλικό του καλουπιού έγχυσης πρέπει να είναι προσεκτικό. είναι συνήθως ειδικός και ακριβός χάλυβας, Ο τρόπος κατασκευής του καλουπιού έγχυσης έχει αλλάξει μαζί με την ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας, τα κύρια βήματα είναι η φρεζάρισμα CNC, η διάτρηση, η EDM, η κοπή σύρματος, η τεχνολογία CAD/CAE/CAM που χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα καθιστούν το προβάδισμα -Ο χρόνος δημιουργίας καλουπιών όλο και μικρότερος.

Τι είναι το πλαστικό καλούπι έγχυσης;