Τηλ: +86 755 2357 1734

Οχλος: +86 189 2287 9832

Ταχυδρομείο:

Αίτημα προσφοράς
Τεχνικό κέντρο

Αρχική - Διαχείριση έργου - Τεχνικό κέντρο - Τύποι καλουπιών έγχυσης

Τύποι καλουπιών έγχυσης

03. 09, 2022

Υπάρχουν πολλοί τύποι καλουπιών έγχυσης και εργαλείων που χρησιμοποιούνται σήμερα, όπως καλούπια δύο πλακών, τριών πλακών και καλουπιών στοίβας. Τα καλούπια δύο και τριών πλακών χρησιμοποιούνται συχνότερα για βαριά τοιχώματα και προϊόντα μη συσκευασίας. Για καλούπια δύο και τριών πλακών χρησιμοποιούνται τόσο συστήματα ψυχρού όσο και θερμού δρομέα. Όλα τα καλούπια στοίβας χρησιμοποιούν μια θερμή πολλαπλή για να μεταφέρουν το τήγμα στις κοιλότητες. Κάθε εξάρτημα καλουπιού πρέπει να υποστεί μηχανική επεξεργασία και να τελειώσει σε ακριβείς διαστάσεις με πολύ αυστηρές ανοχές και πρέπει να υποστεί θερμική επεξεργασία για να μπορεί να αντέξει πολύ υψηλές πιέσεις έγχυσης και σφιγκτήρα. Τα καλούπια έγχυσης είναι τα πιο ακριβά καλούπια που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία πλαστικών με πολύ μεγάλους χρόνους παράδοσης, που απαιτούνται για το σχεδιασμό και την κατασκευή τους. Κάθε καλούπι έγχυσης πρέπει να δοκιμάζεται και να διορθώνεται για να αποδεικνύεται το σύστημα εκτόξευσης, το σύστημα ψύξης ή/και θέρμανσης και τα λειτουργικά εξαρτήματα προτού τεθεί σε παραγωγή.


Το καλούπι έγχυσης δύο πλακών έχει μόνο μία γραμμή διαχωρισμού. Εάν χρησιμοποιείται δρομέας, συνδέεται με το χυτευμένο προϊόν και απαιτεί χειροκίνητη αφαίρεση και διαχωρισμό μετά την εκτόξευση του εξαρτήματος. Αυτός ο τύπος καλουπιού έγχυσης είναι το λιγότερο ακριβό στην κατασκευή και χρησιμοποιείται συνήθως για εξαρτήματα με σχετικά απλές γεωμετρίες.


Τύποι καλουπιών έγχυσης


Το καλούπι έγχυσης τριών πλακών έχει δύο διαχωριστικές γραμμές, μία για το σύστημα δρομέα και μία για το χυτευμένο προϊόν. Όταν ανοίξει το καλούπι έγχυσης, ο δρομέας διαχωρίζεται αυτόματα από το προϊόν για να επιτραπεί ο ξεχωριστός χειρισμός. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για χειροκίνητο διαχωρισμό και αφαίρεση και το σύστημα ψεκασμού και δρομέας μπορεί να τροφοδοτηθεί απευθείας σε ένα σύστημα ανακύκλωσης. Αυτός ο τύπος καλουπιού είναι πιο ακριβός από το καλούπι δύο πλακών.


Τύποι καλουπιών έγχυσης


Το καλούπι έγχυσης στοίβας μπορεί να είναι δύο, τριών ή τεσσάρων επιπέδων. Το πλεονέκτημα του καλουπιού στοίβας είναι ότι μπορεί, γενικά, να παράγει μεγαλύτερο αριθμό προϊόντων σε σύγκριση με ένα καλούπι δύο ή τριών πλακών που χρησιμοποιεί την ίδια χωρητικότητα σφιγκτήρα μηχανής. Το μειονέκτημα είναι ότι απαιτεί μια πρέσα χύτευσης με πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα στο φως της ημέρας για να χωρέσει το ύψος του καλουπιού. Αυτός ο τύπος καλουπιού έγχυσης είναι πολύ πιο ακριβός και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να κατασκευαστεί. Τα καλούπια τριών επιπέδων στοίβας είναι πολύ νέα και τα καλούπια στοίβας τεσσάρων επιπέδων υπάρχουν εδώ και λιγότερο από πέντε χρόνια. Οι βιομηχανίες δοχείων και καπακιών γαλακτοκομικών προϊόντων χρησιμοποιούν συνήθως καλούπια στοίβας. Το τεσσάρων επιπέδων είναι κοινό για τα καπάκια και το δύο επιπέδων είναι κοινό για τα δοχεία.


Τύποι καλουπιών έγχυσης